Je wilt een nieuw halster gaan kopen voor je paard of pony, maar waar moet je dan op letten? Waar wil ik het voor gebruiken? Welke maat ben ik nodig? Welk materiaal kies ik? Halsterwinkel.nl helpt je graag een handje bij het kiezen van jou nieuwe halster.

De juiste maat:

Halsters zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten van kleine halsters voor fallabella’s en shetlanders tot grote halsters voor trekpaarden en andere koudbloeden. Een goed passend halster bied jou paard of pony veel comfort.

Veulen:
Geschikt voor: veulens van (warmbloed)paarden. Ook geschikt voor volwassen (mini) shetlanders en mini paarden.

Shetland:
Geschikt voor shetlanders en andere kleine pony’s tot 1,10 meter. Geschikt voor: Shetlanders, kleine ponyrassen, Welsh A.

Pony:
Geschikt voor pony’s van 1,10 tot 1,35 meter ongeveer. Geschikt voor: kleinere pony’s B- en C-pony’s, shetlanders met een groot hoofd, hackney’s

Cob:
Geschikt voor pony’s en paarden van 1,35 tot 1,60 meter. Geschikt voor: vele middelgrote ponyrassen (D, E-pony’s), Fjorden, Haflingers, Ijslanders, Tinkers

Full:
Geschikt voor paarden van 1,60 tot 1,75 meter. Geschikt voor: de meeste volwassen paarden.

Extra-Full:
Geschikt voor grote paarden en paarden met zeer grote hoofden. Geschikt voor: de grotere warmbloed paarden.

Koudbloed:
Geschikt voor: Belgische trekpaarden, Shires.

 

Materiaal:

Halsters van polypropyleen/nylon: dit type halster heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Polypropyleen is een uiterst duurzaam materiaal dat geen speciaal onderhoud vereist.

Halsters van leer: mooi uiterlijk en behoorlijk sterk. Het zal echter meer onderhoud nodig hebben om het materiaal mooi en soepel te houden.

Halsters van touw: zeer aanbevolen halster voor grondwerk of ethologisch paardrijden. Dit type halster is voorzien van een langer halstertouw vergeleken met andere halsters. Doordat het touw gelegen is op de neus van het paard, is het mogelijk nauwkeurige aanwijzingen aan het paard te geven.